Härliga kycklinggrytor går hitta i världens alla länder. Det finns många anledningar till att just kycklinggryta är så spritt över jorden. De främsta orsakerna till kycklingens popularitet och framförallt kycklinggrytornas stora spridning är:
Ibland kan det vara svårt att avgöra om en rätt ska kallas kycklinggryta eller om det är en kycklingsoppa som serveras.
En kycklinggryta har alltid en högre andel ingredienser i form av bitar och bitarna är större än i soppan.
Detta gör att kycklingsoppan har en högra andel vätska än i grytan.
En kycklinggryta serveras alltid som huvudrätt med få tillbehör men som kycklingsoppa är normalt förrätt och om den kommer som huvudrätt så serveras soppan på kyckling med tillbehör.
Någon exakt gräns vad skillnaden mellan en kycklinggryta och en kycklingsoppa finns inte i form av andel kyckling eller soppans viskositet.
Det finns många olika kategorier av kycklinggrytor och vilken del av kycklingköttet som används varierar också.
I de flesta fattiga länderna i världen tas alla på kycklingen hand om i grytan vilken innebär att kycklingen huggs upp i bitar och kokas i grytan med köttet på benen.
Detta gör att alla näringsämnen tas till vara och att kycklingen avger mer smak till kycklinggrytan.
En annan fördel är att kycklingköttet lossnar lätt från benen när man sedan äter grytan.
De vanligaste varianter på kycklinggrytor är:
Här hittar du några av de bästa lergrytorna och mest prisvärda andra typer av grytor som finns tillgängliga.
Roster 2.5 kg Oglaserad
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍
Roaster 5 kg Oglaserad
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍
Gjutjärnsgryta Pumpa 24 cm
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍
Gjutjärnsgryta Rund 26 cm
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍
Bästa tillverkarna av lergrytor, stekgrytor och gjutjärnsgrytor som man kan ha i ugnen.
Här kan ni finna mycket intressant och smakfull information om lergrytor men även en del kul saker att veta rörande lergrytorna.