Det går utmärkt att baka bröd i lergrytor.
Bröd som bakas i en gryta av lera blir både luftigt och saftigt eftersom man får mycket bättre kontroll på uppvärmningen och vätskeavdunstningen.
Bröd som är bakade i lergrytor får dessutom mycket mer spännande form än t.ex. en formfranska eller bröd som baka på en plåt.
En fördel med lergrytsbakade bröd är att brödet endast behöver jäsa en gång eftersom den andra jäsningen sker undertiden lergrytan når rätt temperatur i ugnen.
Här hittar du några av de bästa lergrytorna och mest prisvärda andra typer av grytor som finns tillgängliga.
Roaster 5 kg Oglaserad
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍
Stekgryta 5.5L med Gjutjärnslock
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍
Gjutjärnsgryta Oval 33 cm
👍👍👍👍👍
👍👍👍
Stekgryta 3.0L med Glaslock
👍👍👍👍👍
👍👍👍
Roster 2.5 kg Oglaserad
👍👍👍👍👍
👍👍👍👍👍
Gjutjärnsgryta Rund 20 cm
👍👍👍👍👍
👍👍
Bästa tillverkarna av lergrytor, stekgrytor och gjutjärnsgrytor som man kan ha i ugnen.
Här kan ni finna mycket intressant och smakfull information om lergrytor men även en del kul saker att veta rörande lergrytorna.